Minőségbiztosítás

QA

Tevékenységeink összehangolása a cég vezetésére és szabályozására, a minőség szempontjából prioritást élvez. Fő szempontok: a minőségcélok meghatározása, a minőségtervezés, a minőségszabályozás, a minőségbiztosítás és a minőségfejlesztés.

A sikeres tanúsításhoz társaságunknak olyan minőségirányítási rendszert kellett kiépíteni és működtetnie, majd a működtetés gyakorlatát bemutatnia, ami az aktuális szabványok követelményeit értelmezi és alkalmazza. Az ilyen értelmezésnek további haszna, hogy a szabvány által megkövetelt szempontok betartásával átláthatóbbá, könnyebben szabályozhatóvá, hibamentesebbé és hatékonyabbá válhat működésünk.
A kiépített minőségirányítási rendszerek tanúsítása, illetve a sikeres tanúsító auditokat követően társaságunk, a minőségirányítási rendszereinek sikeres működésére az alábbi tanúsításokkal rendelkezik:

  • ISO 22000:2005
  • GlobalGAP

A GlobalGAP minőségirányítási szabvány, amely a frissen fogyasztható termékek előállítását és csomagolását szabályozza.  A szabvány megköveteli a termelőktől korszerű technológiák alkalmazását és a fenntartható mezőgazdaság követelményeinek szem előtt tartását. A GlobalGAP a tanúsított termék teljes termelési folyamatát lefedi, az ültetéstől a végtermékig.

A Bács-Zöldért Zrt. kertészeti árutermelő tevékenysége keretében GlobalGAP tanúsítvánnyal rendelkezik.